Współpraca

Zapraszamy do współpracy

W pracy terapeutycznej z małymi dziećmi niezwykle ważne jest nie tylko systematyczne pogłębianie wiedzy specjalistycznej, lecz również współpraca interdyscyplinarna. Uznajemy ją za kluczowy element zarówno w upowszechnianiu wiedzy o uwarunkowaniach zdrowia psychicznego małych dzieci, jak i w niesieniu skutecznej pomocy terapeutycznej maluchom i ich rodzinom. Dlatego od początku istnienia Fundacji dokładamy wszelkich starań, by nawiązywać współpracę z i innymi instytucjami oraz organizacjami, a także indywidualnie działającymi specjalistami, którzy w swej pracy zawodowej spotykają się z małymi dziećmi i ich rodzinami. Spotykamy się podczas szkoleń i warsztatów, wykładów i konferencji, ale i podczas superwizji, czy pracy klinicznej ukierunkowanej na pomoc zgłaszającym się do nas rodzinom. Współpracujemy m.in. z przedszkolami, klubami malucha i żłobkami, położnymi środowiskowymi, pracownikami socjalnymi i asystentami rodziny, lekarzami i doradcami laktacyjnymi.

Także planując nasze projekty, staramy się zawrzeć w nich elementy ukierunkowane na współpracę czy wsparcie konsultacyjne (odnośnie konkretnych przypadków napotykanych w pracy zawodowej) bądź edukacyjne na rzecz profesjonalistów, poprzez dyżury telefoniczne, superwizję (np. dla położnych środowiskowych); oferujemy spotkania informacyjne na temat np. rozpoznawania niepokojących sygnałów w funkcjonowaniu małego dziecka, czy detekcji krzywdzenia emocjonalnego i zaniedbania. Prowadzimy również superwizję na życzenie innych specjalistów (np. koordynatorów pieczy zastępczej).

Wszystkich Państwa, którzy chcieliby nawiązać z nami współpracę, zapraszamy do kontaktu.

Magdalena Polaszewska-Nicke, tel. 696 026 046, e-mail: m.polaszewska.nicke@fundacja05.pl

Magdalena Stawicka, tel. 664 497 582, e-mail: m.stawicka@fundacja05.pl