Adam Stepnowski-Said

Wrzesień

2018

psycholog – absolwent psychologii na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, ukończył Kurs podstawowy oraz Kurs dla zaawansowanych z zakresu psychoterapii systemowej indywidualnej, par, rodzinnej i grupowej, WTTS, uzyskał certyfikat uprawniający do prowadzenia zajęć i pracy z rodzicami małych dzieci metodą “Circle of Security® Parenting Training™” w Londynie. Uczestnik wielu szkoleń w obszarze wspierania dzieci i rodziców. Doświadczenie zdobywał pracując jako psycholog w Poznańskich organizacjach pozarządowych wspierających rodziców i dzieci (TKOPD, Dziecko w Centrum, Familijny Poznań), w Ośrodku Adopcyjnym „Pro Familia”, w Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie także jako psycholog szkolny w SP nr 22 oraz SP nr 12. Jako socjoterapeuta prowadził grupową terapię dzieci i młodzieży w świetlicach socjoterapeutycznych „Motylarnia” i „Otwarte Serce”. Prowadził warsztaty dla rodziców oraz dla nauczycieli przedszkoli dotyczące umiejętności wychowawczych, grupy wsparcia dla ojców i grupy zabawowe dla ojców z małymi dziećmi.

W Fundacji zajmuje się udzielaniem indywidualnych i rodzinnych konsultacji oraz terapią dzieci i ich rodzin. Prowadzi również warsztaty dla rodziców.

tel. 793305007

e-mail: a.stepnowski.said@fundacja05.pl