Beata Granops

Luty

2018

psycholog, socjolog – absolwentka psychologii i socjologii na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, związana jest również z prywatną placówką, gdzie prowadzi zajęcia rozwojowe dla dzieci w wieku 0-3. Wcześniejsze doświadczenie zdobywała biorąc udział w wielu projektach, m.in.: Klubiku Terapeutycznym POZYTYWKA, skierowanym do dzieci z autyzmem oraz ich rodziców, programie skierowanym do dzieci chorych onkologicznie Bajkowe spotkania, a także w projektach badawczych dotyczących regulacji emocjonalnej. Była stażystką Poradni Leczenia Uzależnień w Poznaniu oraz wolontariuszką w Szpitalu Neuropsychiatrycznym w Kościanie. Pracowała z dziećmi z problemami rozwojowymi oraz dotkniętych ubóstwem. Ukończyła roczny kurs teorii INPP, rozpoznania, diagnozy i terapii zaburzeń neurorozwojowych oraz kurs z metody S.Greenspana, The DIR/Floortime. Szkoliła się z zakresu wczesnego rozpoznawania i leczenia autyzmu w School of Infant Mental Health w Londynie. Uczestniczyła w szkoleniach: Teoria mentalizacji w terapii dziecka i rodziny. Mentalizacja w rodzinie (PTP), Zabawa w psychoterapii (Fundacja ZERO-PIĘĆ), Diagnoza i terapia stymulacyjna wg. C. Delacato. Odbyła dwuletnie szkolenie z metody Esther Bick, Infant Observation.

Zajmuje się udzielaniem indywidualnych konsultacji z zakresu trudności rozwojowych. Prowadzi spotkania psychoedukacyjne dla rodziców małych dzieci, współprowadzi warsztaty umiejętności wychowawczych oraz warsztaty dla pracowników żłobków i przedszkoli.

e-mail: b.granops@fundacja05.pl